БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Полезно ли ще е за страната ни председателството ни на ЕС?

Отминали анкети »

ИЗБРАНО ОТ АВТОРА

13 юли 2017, 16:08 Видяно: 792

Атанас Костурков, управител на "Комфорт" ООД: "Комфорт" е инвеститор и изпълнител на комплексни жилищни проекти

Изпрати FB
Размер на шрифта: + -


Снимка: 1 от 5


Г-н Костурков, фирма "Комфорт" е добре позната на строителния пазар в България. Можем ли да припомним основна информация през годините?
- Фирма "Комфорт" стартира дейността си на 1.12.1989 г. и е специализирана в строителство, проектиране и инвестиции. През своя дългогодишен път компанията е изпълнител и инвеститор на редица жилищни сгради, хотели, административни, обществени и промишлени обекти на територията на страната. Реализирала е успешно големи и знакови проекти в София, Варна, Шумен, Банско, Обзор, курортните комплекси Св. св. Константин и Елена, Златни пясъци, Чайка, Слънчев бряг.

"Комфорт" е известна като изпълнител на два от големите търговски молове в страната. Как ще коментирате основните предизвикателства и опит, който получихте при тяхното строителство?
- Компанията е изпълнител на два от най-големите и емблематични търговски центрове в страната -  "Парадайс център" в София и "Гранд мол Варна". Строителството на такива значими проекти е предизвикателство от гледна точка на срокове, ресурси, организация, координация и най-вече високо качество. Това ни даде възможност да натрупаме безценен опит поради мащабите на тези търговски обекти, но и да докажем своя професионализъм и да се утвърдим като един от лидерите в строителния бранш в страната.

Новият брой на сп. ГРАДЪТ е с фокус жилищата. Кои са най-актуалните жилищни проекти в столицата и в страната?
- Жилищният проект на "Санара" в София има елегантна и стилна визия. Сградата е разположена в кв."Манастирски ливади-изток", в близост до бул."Тодор Каблешков", и е в етап на завършване. Състои се от единадесет етажа с три входа, включва около сто апартамента, два магазина, ресторант и подземни гаражи. В момента в столицата изпълняваме още три жилищни проекта, в единият от които сме и инвеститор - сградата GK Residence. Във Варна реализираме две модерни и луксозни жилищни сгради -"К Резидънс" и "Варна Уейв".

"K Резидънс" е ваш актуален предприемачески жилищен проект?
- Наскоро започнахме реализирането на бутиковата жилищна сграда "К Резидънс", разположена в близост до Летния театър и Морската градина на Варна. Участваме като изпълнител и инвеститор в този проект, предназначен да задоволи нарастващото търсене във високия клас на качествените луксозни имоти. Архитектурата е в строг елегантен стил, а фасадата ще бъде комбинация от гранит, стъкло и алуминий. Сградата е предвидена с двойна топлоизолация, звукоизолация, подово отопление, система за охлаждане и отопление, гарантираща постоянно топла вода в жилищата. Проектът включва 9 апартамента с модерна визия и функционална планировка, с площ от 115 до 240 кв.м.


 Изображение 2


Разкажете ни за вашата работа по "Варна Уейв" - модерен жилищен проект във Варна?
- Фирма "Комфорт" е изпълнител на новата емблематична сграда "Варна Уейв", намираща се в централната част на Варна. Архитектурата на жилищният проект е вдъхновена от морската вълна, което се постига във фасадата посредством използването на иновативния материал Corian. Функционалното решение на жилищната част е постигнато с големи просторни апартаменти с площ около 140 - 190 кв.м, предлагащи панорамна гледка от високите етажи. Жилищата ще предоставят максимален комфорт и всички екстри, задоволяващи съвременните потребности на клиентите.


 Изображение 3


На какъв етап са проектите "Подвис парк", GK Residence, "Фиш-фиш" и проектът в Кранево? Кои са обектите в Св. св. Константин и Елена, по които работите?
-"Подвис парк" и GK Residence са жилищни проекти, в които фирма "Комфорт" е не само изпълнител, а и инвеститор. През миналата година финализирахме изграждането на комплекс "Подвис парк" във Варна със 107 апартамента. Много от жилищата бяха закупени още в процеса на строителство, което говори за възвръщане на интереса към покупка на зелено. Апартаментите, които предлагаме, са с функционална планировка и на оптимални цени, което спомогна за успешната им реализация.


 Изображение 4


GK Residence е бутикова жилищна сграда в град София. Изграждането й е в напреднал етап, като апартаментите се характеризират с модерна визия, качествено строителство и ще предлагат красиви гледки към планина Витоша.


 Изображение 5


Обектът "Фиш-фиш" представлява голям модерен комплекс с панорамен изглед към морето, разположен в близост до курорта Албена и град Балчик. Проектът включва три курортни сгради, една от които е с 11 секции, СПА комплекс, ресторанти, басейни. В момента изпълняваме довършителни дейности в част от комплекса.
Друг проект, който реализираме, е "Хотел с басейн и СПА" и "Курортни вили", с. Кранево. Хотелът включва два корпуса на три и четири етажа, открит басейн и покрит тренировъчен басейн. Сградите са решени в класически стил, с много детайли и декоративни елементи. Общата разгъната застроена площ на обекта е около 13000 кв.м, като изграждането му започна в края на 2016 г. и трябва да бъде въведен в експлоатация за настоящия сезон.
В курорта Св. св.Константин и Елена фирма "Комфорт" участва като изпълнител на два значими проекта. Това е новият модерен СПА център "Аква Хаус" и луксозен петзвезден хотел, разположени в непосредствена близост до морския бряг. СПА центърът ще бъде завършен за предстоящия летен сезон и включва разнообразни открити и закрити водни площи, зони за релакс, СПА процедури, зони за спорт и развлечение, ресторант, бар.

Как оценявате икономическата среда и изходът от кризата, развитието на строителния бизнес в България - очакванията за 2017 г. и вашите планове?
- Периодът на икономическа криза и несигурност се отрази съществено и на строителния пазар у нас. В момента се наблюдава съживяване на жилищното строителство, главно в по-големите градове - София, Варна и Пловдив. Това се дължи и на отворената политика на банковите институции с отпускането на кредити с по-ниски лихви. За столицата е характерно повишаване интереса на инвеститорите към офис сгради. Като цяло през 2017 г. ще продължи да нараства търсенето на апартаменти ново строителство в по-големи жилищни сгради, характеризиращи се с висококачествено изпълнение. Нашите планове са да реализираме успешно жилищни проекти, които да предлагат локация и качество на оптимални цени.


 


Източник: Gradat.bg

Сподели:

Share to Facebook


Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2018 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook