БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Кое според Вас допринася най-много за лошото качество на въздуха в София?

Отминали анкети »

ИЗБРАНО ОТ АВТОРА

14 август 2012, 2:14 Видяно: 4827

Happy Magic Water Cube - игра на въображението

Вижте какво се случва с огромните олимпийски съоръжения след игрите и се докоснете до подводния свят, пресъздаден в най-новия закрит аквапарк на Пекин

Изпрати FB
Размер на шрифта: + -


Снимка: 1 от 10


При подготовката си за домакин  на предходните олимпийски игри, Китай създаде доста съоръжения, внушителни като размери и дизайн, които остават неповторими и до днес. Едно от тях е олимпийският плувен басейн, известен като „Водният куб”. Това лято той е трансформиран в закрит воден парк и на 28 юли отвори врати под името   „Happy Magic Watercube”.


Изображение 2


Известният като архитектурно чудо „Национален воден център” (както е пълното название на сградата) стана любим на почитателите на водните спортове не само с атрактивния си външен вид, но и поради факта, че през лятото на 2008г. в него бяха поставени 25 световни рекорда по плуване и гмуркане.


Изображение 3


Още от самото начало съоръжението е създадено с идеята да бъде не само  спортен център, но и място за отдих и почивка за ума и тялото. И въпреки, че веднага след завършването му, то е използвано за състезанията от олимпийските игри, то една трета от площта му от 32000кв.м. е предназначена за преобазуване в закрит аквапарк.


Изображение 4Изображение 8


Благодарение на интериорното пространство, в чието оформление присъстват килийки, наподобяващи балончета и покриващи стените и тавана, идеята за подводна среда е претворена с лекота. За да се допълни атмосферата, отделни елементи от тропическите рифове са пресъздадени в уголемени размери и спускайки се от тавана сякаш плуват в пространството - корали, медузи и морска трева радват окото на посетителя и го пренасят в подводна приказка.


Изображение 5


Кулите, пързалките и останалите съоръжения са построени в самата сграда, тъй като това е един от малкото водни паркове от затворен тип. След като бъдат инсталирани всички атракции, някои от които първи по рода си за Китай, Happy Magic Water Cube ще се превърне място за забавление с капацитет от над 2 700 души.


Изображение 7


Светлината играе специална роля в създаването на настроение в „Happy Magic Watercube”. През деня естествената светлина преминава през външните и вътрешни стени на сградата, като се пречупва по  същия начин, по който морските дълбини филтрират слънчевите лъчи. През нощта, външната фасада на сградата свети в различни цветове, като специалните ефекти създават драматична и вълнуваща обстановка вътре в самия куб и подводния свят, претворен в него.


Изображение 6


И въпреки, че е предвидено „The Happy Magic Watercube” да бъде рекламиран предимно на местните жители,  към настоящия момент сградата е третата най-посещавана атракция в Пекин, след Великата китайска стена и стадиона „Гнездото”. 
Изображение 9


И тъй като около 20 000 души дневно се възхищават и заснемат самата фасада, то Китай има основание да счита, че занапред водният парк ще бъде посещаван от туристи от цял свят.


Изображение 10


 

Сподели:

Share to Facebook


Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2019 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook