БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Полезно ли ще е за страната ни председателството ни на ЕС?

Отминали анкети »

НОВИНИ » Строителни

08 ноември 2013, 11:07 Видяно: 766

"Панорама мол" в Плевен отваря през април 2014 г.

"Панорама мол", първият съвременен търговски център в Плевен, ще отвори врати за клиенти на 12 април 2014 г.

Изпрати FB
Размер на шрифта: + -
С този проект ще бъдат разкрити над 400 нови работни места в търговията на дребно в града.

Молът ще предложи на потребителите възможности за пазаруване във водещи световни вериги и богат избор от стоки и услуги от среден и средновисок клас на достъпни цени.

В "Панорама мол" ще бъде първият супермаркет Carrefour в Северна Централна България.
На 47 хил. кв.м разгъната застроена площ и със 17 500 кв.м отдаваема търговска площ той ще представи и голям брой модни марки, които все още не присъстват в региона, кино с четири зали, кафенета и заведения за хранене.
 
"Панорама мол" се намира на площад "Иван Миндиликов", на няколко минути пеша от основната търговска улица и на метри от основни спирки на обществения транспорт.
Той е проектиран и изграден по висок стандарт, който осигурява оптимална циркулация на посетителите и видимост на търговските обекти. Има 400 паркоместа на две подземни нива и три търговски етажа с над 50 магазина.

Сградата на практика е завършена. До откриването остава разпределянето, довършването и оборудването на помещенията по изисквания на наемателите.
 
Българската консултантска фирма за имоти Forton, партньор за България и Македония на глобалната компания Cushman & Wakefield, има изключителните права да отдава под наем мола и ще го управлява след откриването му.
"Това е първият търговски център в града с мащаб, който позволява навлизането на големите международни вериги. Интересът към него е силен и водещите марки няма да пропуснат възможността да влязат на пазар като Плевен. Потребителите ще получат много повече възможности за пазаруване, а градът ще се сдобие с нов център за прекарване на свободното време, срещи и развлечения", казва Росен Генев, мениджър "Търговски площи" във Forton.
 
По данни на Forton с 97 кв. м на хиляда жители Плевен е на последно място по предлагане на търговски площи от градовете в България, в които има модерна търговия. Средно за страната тази площ е 101 кв.м.
Очаква се и след завършването на "Панорама мол" Плевен да остане седми по този показател, пред Велико Търново и Пловдив, но след Бургас, Стара Загора, Варна, Русе, София и Габрово.
 
Според последното проучване за пазара на търговски площи на Forton международните вериги продължават да се разрастват, като откриват магазини във водещите молове в София и големите градове.
"Търговските вериги в момента търсят площи, които ще им дадат достъп до повече клиенти при ниски нива на конкуренция. "Панорама мол" напълно отговаря на тези изисквания, тъй като е единственият проект на пазара с такава концепция и мащаб, а в обозримо бъдеще не се очаква да има конкуренти", коментира Росен Генев.
 
Инвеститор в "Панорама мол" е дружеството "Мол Плевен 2013" АД, собственост на Светослав Радев.
Радев е съдружник в "Юнион груп" и един от основателите на Търговска банка Юнионбанк, в която през 2006 г. мажоритарен дял придобива германската финансова институция Байерише Ландесбанк чрез унгарското си поделение МКБ Банк.
"Мол Плевен 2013" придоби земята и завършената сграда на публична продан през април тази година. Дружеството възложи на Forton разработването на концепцията, преговорите с наематели и оперативното управление на мола след завършването му.
Придобиването и довършването на проекта се финансира със собствени средства на инвеститора и кредит от Инвестбанк.


 


Propertyindex.bg

Сподели:


Нагоре

2 Ключови думи

| Плевен | Панорама Мол |

Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

КОТИРОВКИ


Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2018 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook