БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Кое според Вас допринася най-много за лошото качество на въздуха в София?

Отминали анкети »

НОВИНИ » Свят

11 април 2018, 10:37 Видяно: 376

Във Филипините строят град на бъдещето

Изпрати FB
Размер на шрифта: + -
Градският проект, който ще носи името Ню Кларк Сити, е планиран като високотехнологичен зелен град с обещаващи технологии от роботи през дронове до автономни автомобили.

Градът ще се намира на 120 км от столицата на Филипините, а инвеститорите в него се надяват, че той ще е първият по рода си в страната – умен, устойчив и издържащ на природни бедствия.


Разбира се, много държави се стремят да построят своя версия на града на бъдещето, а на Филипините й предстои дълъг път по отношение на икономическото развитие, така че финансовото бъдеще на проекта не е сигурно.


Според основните участници в него, проектът е финансиран основно чрез публично-частни партньорства.


Построяването на града може един ден да свали малко от напрежението в задръстената столица Манила, според базираната в Сингапур компания Surbana Jurong, която е един от партньорите в проекта.


Умният град има за цел да използва новоразвиващите се технологии, които ще се борят с проблемите, произхождащи от увеличаващата се гъстота на населението в южноазиатската държава.

"Там вероятно ще има автономни автомобили, с което изискванията за паркирането ще бъдат намалени," казва главният изпълнителен директор на Surbana Jurong - Хенг Файн, пред CNBC.Новият градски проект ще се превърне в "брат близнак " на Манила, според него. "Постепенно ще виждате как Манила се превръща в един различен тип град, може би по-финансов, с цел оказване на подкрепа на Ню Кларк Сити, а в Ню Кларк Сити пък ще виждате нови технологични компании," обяснява той.


Привличането на клиенти, които биха имали желание да се преместят от столицата Манила в Ню Кларк Сити, вероятно ще бъде предизвикателство.

Филипинското правителство наскоро обяви, че планира да премести част от офисите в Ню Кларк Сити, но основният план е чуждестранните инвеститори да се установяват там.


В същото време нови инфраструктурни проекти може да сближат Манила и Ню Кларк Сити. В момента японската компания Japan Overseas Infrastructure Investment Corporation for Transport & Urban Development строи нова железопътна линия.

Влакът ще намали времето за пътуване между двата града от настоящите 2-3 часа до само 1 час.


Първата фаза на проекта се очаква да бъде финализирана до 2022 г.

Сподели:


Нагоре

1 Ключови думи

| |

Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

КОТИРОВКИ


Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2019 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook