БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Кое според Вас допринася най-много за лошото качество на въздуха в София?

Отминали анкети »

НОВИНИ » Строителни

27 април 2018, 9:30 Видяно: 268

"Адванс Бизнес Център" комбинира отлична локация, впечатляваща визия и авангардни технологии

Изпрати FB
Размер на шрифта: + -
Проект: АBC офис комплекс Инвеститор: Адванс Бизнес Център Проектант: ПЛАНИНГ архитектурно студио Изпълнител: Планекс Билд Проектов мениджър: Ен И Си Груп РЗП сграда 1: 16 000 кв.м Етап: Строеж Срок на завършване: 2019
Офис проект за 60 млн. евро реализира в момента международната инвестиционна група GTC до "Бизнес Парк София". "Адванс Бизнес Център" се реализира в две фази, които ще бъдат завършени през 2019 г. Двете бизнес сгради ще осигурят повече от 32 хил. кв.м офис площи, отговарящи на най-високите международни стандарти.
"Нашата цел е чрез перфектна синергия между впечатляваща визия, авангардни сградни технологии и стилен интериор да осигурим ефективна работна среда с високо качество на работа и живот на бизнес общността", заявява Дани Беркович, изпълнителен директор на GTC Group за България.
Първата фаза на проекта ще предложи  15 000 кв.м клас А офиси, разположени на 9 етажа, партер с разнообразни търговски площи, 3 подземни нива с 270 паркоместа. Две големи тераси, съответно на 3-и и 9-и етаж дават възможност да се обособят богато озеленени рекреационни зони за служителите.
Втората фаза ще допълни още 17 500 кв.м клас А офиси, разпределени на 11 етажа  и 3 подземни нива с 304 подземни паркоместа. Очакванията са в двете сгради да работят над  4500 служители.

За компанията инвеститор GTC Group "GTC България" е част от Globe Trade Center S.A. - една от водещите инвеститорски компании в Централна, Източна и Югоизточна Европа. От основаването й през 1994 г. групата изгражда и управлява модерни първокласни офис сгради и търговски центрове в целия ЦИЕ регион, като до днес е изградила 67 бизнес проекта с над 1 200 000 кв.м отдаваема площ и 10 жилищни сгради с 400 000 кв.м РЗП. Днес GTC активно управлява портфолио от 37 бизнес проекта с приблизително 621 000 кв.м търговски и офис площи и отговаря на очакванията на взискателните си клиенти и наематели в Полша, Сърбия, Унгария, Румъния, Хърватия, България. Компанията е с централа във Варшава и регионални офиси в Румъния, Сърбия, Хърватия, България, Унгария, което й позволява ефективно придобиване, изграждане и управление на недвижими имоти в целия регион. Два от проектите - "Mall Galleria Стара Загора" и "Mall Galleria Бургас" имат Златен сертификат по стандарта за устойчиво строителство LEED и LEED за нови сгради в частта основни сградни системи. "GTC България" е получила множество награди и призове за тях като първо място в "Сграда на годината" в категория търговски сгради и др. В началото на 2017 г. компанията обяви тяхната успешна продажба. GTC Group е листната на Варшавската фондова борса, включена в престижния WIG30 индекс и в редица други международни индекси.
Локацията
"Адванс Бизнес Център" се намира в непосредствена близост до "Бизнес Парк София"и Околовръстен път - утвърдена бизнес локацияс множество нови офис проекти, помещаващи централите на едни от най-големите компании в различни индустрии.
Метростанция "Бизнес Парк София" е ситуирана на по-малко от 100 метра, което гарантира на служителите бърз и лесен достъп до сградата. Множеството автобусни и маршрутни линии, спиращи в близост, допълват транспортната обезпеченост на проекта.
Разположен на самия вход на "Бизнес Парк София", "Адванс Бизнес Център" ще се ползва с отлична видимост и лесна разпознаваемост от преминаващите по бул. "Александър Малинов". 

Автор: GTCПроектът
За създаването на една нестандартна иновативна визия GTC обедини усилия с едно от най-утвърдените архитектурни студиа във Виена - Gobli Architects, които създадоха концепцията и визията на сградата, влагайки модерните тенденции в западния свят. Следвайки тази посока, Planning Architectural Studio от българска страна разработиха архитектурния и пълния работен проект.
"Адванс Бизнес Център" съчетава авангардна архитектурна визия, иновативни сградни технологии и професионален пропърти мениджмънт, за да предложи една вдъхновяваща работна среда, която съдейства за повишаване продуктивността, благосъстоянието и креативността на своите обитатели, гласи визията на проекта. Резултатът е най-висок клас офис сграда, сертифицирана по Leed Gold v4 и способна да отговори на всяко изискване на корпоративните наематели.
Обилното озеленяване и удобства като градина за почивка, ресторант и кафене осигуряват продуктивна среда на служителите и приятен престой за посетителите.

Новости и спецификации Енергийно ефективна слънцезащитна фасада Високотехнологично лоби Професионална рецепция 6 високоскоростни асансьора, обслужващи офисните етажи 2 високоскоростни асансьора, обслужващи подземните паркинги Гъвкаво оформление на офисното пространство 3.00 метра светла височина на офис етажите Окачени тавани Двоен под, подово покритие - офисен мокет 4-тръбна ОВК система Отваряеми прозорци Вентилационна система Система за контрол на достъпа 24-часова охрана и видеонаблюдение Система за управление на сгради BMS Пожароизвестяване Спринклерна система Два независими източника на ел. захранване Резервен дизелов генератор LED осветление - 500 LUX Сертификат за устойчиво строителство - Leed Gold v4
Таргетът

Таргетът на наемателите са международни хай-тек компании, чиито корпоративни стандарти високо ценят стандартите на качество на работната среда, комфорт и отлични условия за служителите, съобразени с природната среда, като изискването за сертификация по международните стандарти е задължително.
 
Офис пазарът
Пазарът на офис площи отчете рекорден ръст през изминалата 2017 г., като се очаква тази позитивна тенденция да се запази и през 2018 г. Налице е активно строителство на нови офисни обекти и възобновяване на съществуващи. Факт е и засиленото търсене на качествени офиси както от компании, навлизащи на пазара, така и от такива, които се разширяват или обмислят преместване на по-добра локация и в сграда с по-добри характеристики. Затвърждава се и предпочитанието на наемателитекъм сгради със сертификат за устойчиво строителство. Наемните нива за клас А офис се запазват стабилни - около 13.5 евро/кв.м, с лека тенденция за покачване в резултат на недостатъчното налично предлагане на първокласни офисни площи. Не се очакваопасност от пренасищане на пазара поради високата активност от страна на наемателите, както и факта, че 40% от новите проекти са вече договорени с наематели или са за собствено ползване.
С предимство ще се ползват новите офисни проекти, ситуирани в близост до метро, спирки на градски транспорт, търговски центрове и заложили висок клас сградни технологии при изгражданетоси. "Продължава нашият интерес към нови инвестиции в София с фокус върху първокласни активи на стратегически локации", коментират от GTC Group.
 
Сгради и технологии
Advance Business Center е оборудван с модерни системи и иновативни технологии, синхронизирани с международните стандарти за първокласен административен център. Заложени са последните новости в сградните технологии и инсталации, което е гаранция не само за максимална енергийна ефективност, по-ниски разходи за консумативи и малък екологичен и въглероден отпечатък - отделна система за събиране на дъждовна вода, зелени площи във и около сградата, паркоместа за велосипеди и електрически автомобили, зарядни станцииза електрически автомобили, външни и вътрешни зони за рекреация. За велосипедистите са осигурени кабини за преобличане и за душ. Непрекъснатото електроподаване е гарантирано от два независими източника на ел. захранване и резервни дизелови генератори. 

Автор: GTCФункциите
Партер
На партерно ниво са разположени основното лоби и рецепция, помещение за охрана и административно управление. Впечатляваща видеостена и специално обособени зелени площи приветстват посетителите в сградата. Като допълнителни удобства са предвидени кафене, ресторант с външна градина за сядане, аптека и допълнителна търговска част, ориентирана основно към услуги в полза на корпоративните наематели.
Офис етажите
Надземните нива са с офиси клас А в съответствие с най-високите международни стандарти. Етажната плоча е 1700 кв.м отдаваема площ, която може да бъде разделена на два, три или четири отделни модула. Концепцията е open space, което позволява гъвкаво и лесно преконфигуриране в зависимост от специфичните нужди и изисквания на отделния наемател.
Паркирането
Трите подземни етажа във всяка от сградите предлагат общо 573 паркоместа с две нива на достъп - за наематели и гости. Осигурени са паркоместа за електрически автомобили. Паркингът за велосипеди с предвидена съблекалня и душове се намира на първо подземно ниво. 

Фотограф: GTC 

ФАКТИ
Адванс Бизнес Център Фаза I
Старт на строителство - H2/2017
Завършване - Q1/2019
Парцел - 4 510 кв.м
РЗП - 27 700 кв.м
Клас А офиси – 15 079 кв.м
Типов офисен етаж - 1 700 кв.м
Нива - 9 офис етажа/3 подземни нива
Брой паркоместа - 277
Висок коефициент на паркоместа - 1/55 кв.м
Сертификат за устойчиво строителство - Leed Gold v4
Ресторант с външна градина
Кафене 

Адванс Бизнес Център Фаза II
Старт на строителство - Q1/2018
Завършване - Q4/2019
Парцел - 4986 кв.м
РЗП - 28 100 кв.м
Клас А офиси - 17 500 кв.м
Типов етаж - 1700 кв.м
11 офис етажа/3 подземни нива
Брой паркоместа - 304
Сертификат за устойчиво строителство- Leed Gold v4
Архитектурна концепция – Gobli Architects
Главен проектант – Planning Architectural Studio
Дистанции
Mетростанция Бизнес Парк София - 1 мин. пеша
София център - 20 мин. с кола
Летище София - 10 мин. с кола
София Ринг Мол - 5 мин. с кола
Директен достъп до Околовръстно шосе


 


Gradat.bg

Сподели:


Нагоре

1 Ключови думи

| |

Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

КОТИРОВКИ


Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2019 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook