БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Кое според Вас допринася най-много за лошото качество на въздуха в София?

Отминали анкети »

НОВИНИ » Новини от Stroeji.bg

27 април 2018, 10:03 Видяно: 690

Абсурд! По проект за 830 хил. лв. булевард мина през стадион във Варна

Изпрати FB
Размер на шрифта: + -
Снимка с дрон на варненския бул. "Васил Левски", който в момента се реконструира, показва как новото му трасе минава през трибуните на градския стадион "Спартак". Тя беше публикувана в страницата "Морско око" във Фейсбук - некомерсиален проект на варненската секция на международния форум Skyscrapercity.


 


Става дума за същото спортно съоръжение, което през есента на миналата година предизвика серия от протести на феновете на футболния клуб "Спартак Варна". Те завършиха със


 


среща в кабинета на министър – председателя Бойко Борисов


 


на 30 октомври м.г. След нея премиерът обяви, че е поръчал на спортния министър Красен Кралев и министъра на финансите Владислав Горанов да осигурят 1 млн. лв. за ремонт на стадиона, който беше занемарен от години.


 


Опит за събаряне на трибуните беше направен още през февруари т.г. Тогава кметът на Варна Иван Портних и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов обещаха публично, че заради ремонта на бул. "Васил Левски" "нито една седалка няма да бъде бутната от трибуните" на стадиона. Месец по-късно се случи точно обратното.


 


За реконструкцията на бул. "Васил Левски" общинската администрация поръча през есента на м.г.


 


преработка на стар проект,


 


като за тази цел на дружеството "Трафик холдинг" бяха платени 830 хил. лв. (без ДДС). Договорът за преработка на проекта бе подписан на 11 октомври м.г., а само два дни по-късно – на 13 октомври, правителството отпусна за реализацията му 80.5 млн. лв. въпреки че към тази дата проектът няма как да е бил вече готов.


 


В крайна сметка


 


нещо като проект на новото трасе


 


на булеварда беше публикуван на сайта на Община Варна едва четири месеца по-късно – време, през което строителните работи се извършваха с ускорени темпове. Любопитна подробност е, че върху публикувания проект стои датата "12.2008 г.".


 


Детайл от публикувания проект на бул. "Васил Левски", на който стадион "Спартак" не е отбелязан, а така не става ясто дали би могъл да бъде засегнат от реконструкцията на пътните платна.

© Община ВарнаДетайл от публикувания проект на бул. "Васил Левски", на който стадион "Спартак" не е отбелязан, а така не става ясто дали би могъл да бъде засегнат от реконструкцията на пътните платна.


 


От съдържанието на файла, който може да бъде изтеглен от общинския сайт, става ясно, че проектът е правен не върху кадастралната карта на на Варна, а върху


 


колаж от нейни скрийншотове.


 


При това положение, от къде точно ще минат новите платна на булеварда, така и не стана ясно до момента, в който през март т.г. работници все пак не започнаха да разрушават трибуните на стадион "Спартак".

Сподели:


Нагоре

1 Ключови думи

| |

Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

КОТИРОВКИ


Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2019 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook