БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Кое според Вас допринася най-много за лошото качество на въздуха в София?

Отминали анкети »

НОВИНИ » Строителни

28 май 2018, 10:52 Видяно: 281

Започва вторият етап от реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков" при бул. "Цар Борис III" в София

На 27 май стартира реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков" в участъка от магазин "Кауфланд" до бул. "Цар Борис III" включително подземната инженерна инфраструктура".

Изпрати FB
Размер на шрифта: + -
На 27 май започва реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков" в участъка от магазин "Кауфланд" до бул. "Цар Борис III" включително подземната инженерна инфраструктура".

След като миналата година бе извършено разширение на бул. "Тодор Каблешков" между бул. "Братя Бъкстон" и магазин "Кауфланд България", се предвижда да започне работа и по следващия етап. В рамките на ремонта пътното платно ще бъде затворено за движение, за което е направена временна организация на движението. В рамките на реконструкцията ще бъде преасфалтирано и кръстовището с бул."Цар Борис Трети", което е едно от най-натоварените. Предвижда се поетапно да се ограничава движението, а ремонтните работи да продължат до 20 юли. Стойността на обекта е 1 млн. лв. Изпълнител е ГБС.

Организация на движението във връзка с рехабилитация и разширение на южното платно на ул. "Тодор Каблешков"
От 00.00 часа на 27.05.2018 г. до 24.00 часа на 05.07.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. "Тодор Каблешков" между локалното пътно платно на бул. "Цар Борис ІІІ" и ул. "Майор Горталов", като ул. "Майор Горталов" остава отворена за движение на превозни средства.

От 00.00 часа на 06.07.2018 г. до 24.00 часа на 25.07.2018 г. се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по ул. "Тодор Каблешков" между локалното пътно платно на бул. "Цар Борис ІІІ" и ул. "Майор Горталов", като ул. "Майор Горталов" е затворена за движение на превозни средства, както и по южната половина от пътното платно на ул. "Тодор Каблешков", в участъка при вход-изхода за зареждане на магазин "Кауфланд".

От 00.00 часа на 26.07.2018 г. до 24.00 часа на 27.08.2018 г. се забранява влизането на превозни средства по южното локално пътно платно на бул. "Цар Борис ІІІ" между ул. "Казбек" и ул. "Тодор Каблешков", както и в двете посоки по ул. "Тодор Каблешков" между бул. "Цар Борис ІІІ" и ул. "Майор Горталов", като ул. "Майор Горталов" остава отворена за движение на превозни средства.

За целия бул. "Тодор Каблешков"
През 2018 г. се планира работа в два участъка от бул. "Тодор Каблешков" – довършване на разширението на булеварда от бул. "Братя Бъкстон" до бул. "Цар Борис III", като през 2017 беше реализиран етапът от бул. "Братя Бъкстон" до "Кауфланд". През настоящата година ще се изпълни участъкът от "Кауфланд" до бул. "Цар Борис III". Издадено е строително разрешение, а стойността на строителството е около 1 млн. лв. без ДДС.
Вторият участък е от бул. "България" (Mall Bulgaria) до ул. "Костенски водопад", където ще стартира изграждането на Южното платно. Отчуждителните процедури там са приключили още при изграждането на перловския колектор. В момента завършва актуализацията на работния инвестиционен проект и предстои обявяване на търг. Прогнозната стойност е около 2 млн. лв. За тази година са заделени 500 хил. лв., като довършването на работите може да се извърши и през 2019 г. Планира се догодина да се продължи и до ул. "Луи Айер", включително с изграждането на нова канализация.
За третия участък - от ул. "Луи Айер" до ул. "Емилиян Станев" и бул. "Черни връх", през настоящата година се провеждат отчуждителни процедури и се изготвят работни инвестиционни проекти по всички части. След тях ще започне и строителството на обекта.


 


 


Infrastructure.bg

Сподели:


Нагоре

1 Ключови думи

| |

Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

КОТИРОВКИ


Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2019 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook