БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Кое според Вас допринася най-много за лошото качество на въздуха в София?

Отминали анкети »

НОВИНИ » Икономика и енергетика

29 май 2018, 18:32 Видяно: 227

Започна изграждането на трета фаза от Логистичен парк East Ring до София

Изпрати FB
Размер на шрифта: + -


Снимка: 1 от 4


На официална церемония днес беше даден старт на Фаза 3 от проекта Логистичен парк Ист Ринг край София. Специалното събитие "Първа копка" събра много официални гости, сред които кмета на Община Елин Пелин доц. д-р. инж. Ивайло Симеонов, изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, представители на изпълнителната власт и на инвеститора.


Изображение 2


Инвеститор на проекта Логистичен парк Ист Ринг е Ист Ринг ЛП ЕООД, 40% от капитала на което се притежава от международния инвестиционен фонд East Balkan Properties. Това е поредната инвестиция на East Balkan Properties в недвижими имоти в България.
Фаза 3, на която днес беше даден старт за изграждане, е сграда – сух склад - с разгъната застроена площ 12 800 кв. м., подходяща и за леко производство. Светлата височина в складовите площи е  10.5 м и товароносимост на пода 5 т/кв.м. Сградата е със стоманобетонова конструкция, ще разполага със своя собствена фотоволтаична инсталация. Складовите площи са 11 650 кв. м, а офис площите – 1 150 кв.м. Сградите ще бъдат сертифицирани по BREEAM.


Изображение 3Предвижда се обектът да бъде готов за експлоатация в средата на 2019 г. Инвестицията в обекта се предвижда да бъде в размер над 12 млн. лева без ДДС.
Това е част от цялостния проект Логистичния парк Ист Ринг, който се намира в непосредствена близост до София. Разположен е между двете входно-изходни магистрали "Хемус" на ключовия път Солун-София-Варна/Видин и магистрала "Тракия", която свързва София с Бургас и Истанбул, столичният Околовръстен път и на 6 км. от гара Елин Пелин. Разположението на парка до град Елин Пелин и селищата Равно поле, Нови хан и Лесново дава много възможности за клиентите на парка за наемане, както на квалифицирани, така и на нискоквалифицирани работници, а от друга страна - осигуряване на работни места и заетост за населението от тези селища.
Логистичният парк Ист Ринг се простира на площ от над 220 000 кв м., с потенциал за изграждане на повече от 90 хил. кв. м. сухи и хладилни складови халета и производствени помещения. Общо е планирано изграждането на 10 сгради. Необходимата инфраструктура е напълно изградена. Към днешна дата инвестицията в целия проект Логистичен парк Ист Ринг възлиза на приблизително 21 млн лева без ДДС. Консултант на проекта е австрийската архитектурна компания Econsult.


Изображение 4Развитието на парка започна през 2011 г. Към момента на територията му вече успешно функционират две сгради - сухи складове с РЗП от 12 800 км. Сградите са сертифицирани по BREEAM и отдадени под наем на международния доставчик на логистични услуги "Карго партнерс" и на "Евро 07" - водещ дистрибутор на авточасти. Първата сграда получи през 2016г. отличието "Сграда с елементи на зелена архитектура" на Националния конкурс "Сграда на годината". 


Gradat.bg

Сподели:


Нагоре

1 Ключови думи

| |

Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

КОТИРОВКИ


Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2019 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook