БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Искате ли оставката на правителството Борисов 3?

Отминали анкети »

ХИДРОЗОЛ® НВМ PRO (SBS-STP) - Хидроизолационна мембрана от SBS модифициран битум, с посипка и армировка от стъклотъкан от МАРИСАН & КОЛЕВ АД

ПредишенСледващ

ХИДРОЗОЛ® НВМ PRO (SBS-STP) - Хидроизолационна мембрана от SBS модифициран битум, с посипка и армировка от стъклотъкан

Хидроизолационна мембрана от SBS-Premium модифициран битум с посипка и армировка от стъклотъкан, с екстремна здравина и устойчивост на разкъсване и пробиване, в много широк температурен диапазон: -25°C до +100°C

Свойства
- отлична гъвкавост при изключително ниски и високи температури (-25°C до +100°C);
- с голяма здравина, устойчивост на разкъсване и пробиване и стабилност на размерите;
- за хидроизолиране на конструкции подложени на големи движения, вибрации или дилатации;
- отлично поведение в корозионна среда (киселини дъждове, индустриални газове и др.);
- SBS-Premium модификация на битума;
- повишена устойчивост на UV-лъчи и стареене;

Предназначение
ХИДРОЗОЛ® НВМ PRO (SBS-STP) е високоустойчива хидроизолационна мембрана, която е изработена от двустранно наслоен висококачествен битум върху армировка от стъклотъкан. Изключително високата SBS-Premium модификация на битума с еластомерни полимери осигурява отличната гъвкавост на мембраната при много ниски температури. Тя също така гарантира и нейният изключително дълъг живот (25 г.) и устойчивост на стареене в екстремно широк температурен диапазон (-25°C до +100°C), без да се влияе от чести и резки промени в температурата на околната среда.

Армировката от стъклотъкан подобрява чувствително физико-механичните характеристики на мембраната, като увеличава много нейната здравина и устойчивост на разкъсване и пробиване. Дори когато тя е закъсана или разрязана, армировката поддържа мембраната здрава и не позволява нейното допълнително разкъсване. Вградената в мембраната стъклотъкан определя и голямата стабилност на нейните размери, както при много ниски, така и при много високи температури. Тя гарантира и запазването на първоначалната форма на хидроизолационната мембрана при големи натоварвания и при изменения на температурата в околната среда.

ХИДРОЗОЛ® НВМ PRO (SBS-STP) се използва като еднослойна хидроизолация или като завършващо покритие при многослойни хидроизолации (върху битумни мембрани без посипка) на плоски и наклонени покриви. Подходяща е и за подземни и динамично натоварени хидроизолации (канали, тунели, паркинги, мостове и др.). Препоръчва се за хидроизолиране на конструкции подложени на циклични движения, вибрации или значителни промени на размерите.

Мембраните са покрити с посипка от цветни минерални шисти (сива, зелена, червена), а от обратната страна – с полиетиленово фолио. Минералната посипка защитава мембраната от механични и външни атмосферни влияния, най-вече от стареене, причинено от ултравиолетово лъчение, а полиетиленовото фолио запазва добрите адхезивни свойства от долната и страна.

Надлъжно, от едната страна на мембраната е оставена непокрита ивица (без посипка) с ширина 8см, която служи за застъпване при полагане. Запояването на мембраните (с помощта на горелка) е изключително здраво и не е необходимо използването на лепила.

Използван правилно, продуктът има експлоатационен срок най-малко 25 години.


Класификация
Отговаря на изискванията на европейските и български норми и е в съответствие със стандарт:
Европейски стандарт
EN 13 707
EN 13 969


Опаковка
Руло 10 м2 с тегло 4,5 кг/м2
Руло 10 м2 с тегло 5,0 кг/м2
Руло 8 м2 с тегло 6,0 кг/м2


ЦВЕТОВЕ НА ПОСИПКАТА:
сива (SBS-STP-S); зелена (SBS-STP-Z); червена (SBS-STP-C)

За повече информация: http://marisanbg.com/bg

За контакти с МАРИСАН & КОЛЕВ АД:

Телефон: +359-82-519 721
Телефон: +359-82-519 722
Мобилен: +359-88-5005053

E-mail:
Уеб сайт: http://marisanbg.com/bg |


Обратно към профила на МАРИСАН & КОЛЕВ АД
Сподели:

Share to Facebook


E-mail | Уеб сайт: http://marisanbg.com/bg

Още фирми от категория Хидроизолации, Топлоизолации


Реклама

КОТИРОВКИПАРТНЬОРИ


Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2021 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook