БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Кое според Вас допринася най-много за лошото качество на въздуха в София?

Отминали анкети »

Тема на Седмицата

28 септември 2018, 10:22

БЕХ замита следите след подаръка за Доган
От коментар на бившия посланик в Русия и енергиен експерт Илиян Василев в неговия фейсбук-профил

БЕХ трябва някак да скрие престъплението и провала си с Марица Изток - 2, след като позволи на Доган за "източи" около 35 милиона лева сигурни и безрискови приходи от студения резерв годишно, които можеха да бъдат използвани за закупуване на емисии, които да позволят много по-големи приходи от реално производство.

Цялата държавна машина козирува, докато Доган ставаше милионер със стотици милиони лева. Не им пука нито за това, че милионите на Доган са от намалената капитализация на ТЕЦ Марица Изток - 2, че най-важния елемент на националната енергийна сигурност - същият ТЕЦ има базисно значение за балансиране на енергийната ни система - е поставен под заплаха. За това трябва да се ходи в затвор.


 Всички знаем, че тези шефове са "натиснати" отгоре, за да направят такива безумства, но е факт, че са били шефове, докато са взети тези решения, които ощетяват бюджет, данъкоплатци, потребители. Сега трябва да заметат следите на собственото си съучастие, защото всички решения, които направиха възможна сделката на ТЕЦ "Варна" в частта "убиване" на Марица Изток - 2, и след това и Мини Марица Изток, са взети с прякото участие на шефа и борда на БЕХ. Именно той одобрява всички важни решения. Тъй като Петьо Иванов е от "дрийм тийма", трябва да го спасят. И о, чудо! Намерили начин - потъващите Мини Марица-Изток, които умират заедно с ТЕЦ-овете за които копаят въглища, и за да живее догановата ТЕЦ "Варна", щели да ги обединяват с АЕЦ "Козлодуй", за да направят енергиен микс, който да е приемлив за потребителя.

Те така и управляват и БЕХ, който купува дълговете на Топлофикация към Булгаргаз, което е безумно управленско решение, защото затваря и усилва проблема в собствен кръг. Тук ми идва да използвам целия нецензурен език, на който съм способен, защото такова безумство не съм виждал през целия преход. Една кражба, втора кражба, трета кражба - а спрете се бе, хора!

Същото е при Булгаргаз, чийто шеф, друг член на дрийм тийма - изглежда сме орисани на тази посредственост - е в основата на скока на цената на природния газ, а сега ни убеждава, че то било производно на договора с Газпром. Питам какво направи, за да не бъде производно само на договора с Газпром, товарищ Павлов. Нищо, защото нито знае, нито може, нито смее. Не смеят сега дори да преговарят с Газпром, защото чакат инструкции от Министерски съвет?!

Неслучайно предупредих хората от Стара Загора и Хасково, включително Мини Марица Изток - тези "идиоти" ще затрият Мариците, без да им мигне окото.


 


Capital.bg

Сподели:

Share to Facebook


Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

КОТИРОВКИПАРТНЬОРИ


Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2019 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook