БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Искате ли парламент 49 да излъчи кабинет?

Отминали анкети »

ИЗБРАНО ОТ АВТОРА

20 ноември 2018, 12:12 Видяно: 2663

Откриха най-големия магазин на "Епъл" във Франция

Магазинът е съчетание между модерна визия и историческо наследство

Изпрати FB
Размер на шрифта: + -


Снимка: 1 от 4


"Шанз-Елизе" е една от най-известните улици в света. Тя е празник за парижкия градски живот и олицетворява вечния дух на този велик град. Украсените сгради в стил Beaux-Art, които оформят известния булевард са синоним на парижкия живот от векове. Включвайки енергията и жизнеността на историческата алея, новият магазин на "Епъл" - който бе открит в неделя, 18 ноември - улавя същността на този оживен град, като създава уникален интериор, наподобяващ типичен парижки апартамент, внимателно преплитайки няколко слоя история със съвременни, осветени и привлекателни пространства. Дизайнът е резултат от тясното сътрудничество между екипите на Apple, водени от сър Sir Jonathan Ive - главен проектант и Angela Ahrendts, старши вицепрезидент на Retailand Foster + Partners.


 Изображение 2


Вече 10 години си сътрудничим с Foster + Partners и съм развълнуван, че завършихме един специален проект заедно. Обичам Париж - очарованието и привлекателността на града са включени в мащаба и енергията на "Шанз-Елизе", а магазинът на "Епъл" е продължение на тази жизненост, увита в историческата обвивка, с внимателно съпоставяне на новото и старото, отбелязва Sir Jonathan Ive.

Оцелелите оригинални детайли на историческата сграда са внимателно реставрирани и безпроблемно включени в дизайна, съчетани с динамични съвременни интериорни пространства. Входът е през красив пасаж от 19-ти век към реновирания двор с големи дървета, които създават усещането за външна и естествена обстановка и калейдоскопски соларен покрив, с огледални пирамиди, отразяващи слънчевата светлина върху вътрешните фасади и пода. Калейдоскопът, покрит с фотоволтаични панели, отразява фрагментирани изображения, а ефектът се променя през деня и нощта, докато се движите през сградата, предлагайки ново преживяване от всеки ъгъл. В непосредствена близост до двора има по-тихи помещения - зелени стени и места за сядане, създаващи идеалното място за посетителите да релаксират на спокойствие.


 Изображение 3


Вътре - красиво възстановено стълбище, от мрамор и дърво, води до горните етажи. Първоначално проектирана като колекция от буржоазни апартаменти, сградата е преминала през няколко частични промени от построяването й, а дизайнът има за цел да съживи оригиналния дух, като възстанови детайлите и взаимосвързаните помещения на парижкия апартамент от 19 век. Последните допълнения към сградата са напълно променени, създавайки динамично съчетание на новото и старото. Това пластово пренасяне на мащаба и стила позволява на посетителите да оценят историята на местоположението. Всяка от стаите има балкони, които се отварят към "Шанз-Елизе", на фона на Париж и гледка към Айфеловата кула.

Това е една от най-уникалните сгради на "Епъл", разположени по най-красивия булевард в света. В истински парижки стил, той е богат на текстура и съчетава редица усещания, които стимулират вашите сетива. Това е емблематично за идеята от съчетания, обединяващи историческия и съвременния интериор и екстериор, земя и небе. Като място, което вдъхновява творчеството, обичам факта, че сградата беше дом на авиационния гений Алберто Сантос-Дюмон, коментира Stefan Behling от Studio Foster + Partners

Почитан от мнозина като един от първите хора, които летят със самолет - Сантос-Дюмон е бил визионер, чиято иновация и креативност е допринесла значително за развитието на авиационната индустрия, както я познаваме днес. Новооткритият магазин ознаменува визията и прозрението на такива пионери, като създава пространство, което насърчава творчеството и иновациите във всички сфери на живота.


 Изображение 4


Фотограф: Foster and Partners
GRADAT.BG

Сподели:

Share to Facebook


Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2024 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook