БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Искате ли оставката на правителството Борисов 3?

Отминали анкети »

НОВИНИ » Строителни

13 януари 2015, 11:23 Видяно: 1477

По програма Jessica обновяват единственият покрит олимпийски басейн в Стара Загора

Изпрати FB
Размер на шрифта: + -Единственият покрит басейн с олимпийски размери в Стара Загора е разположен до езиковата гимназия „Ромен Ролан“

Община Стара Загора получи съгласието на местния парламент за теглене на дългосрочен нисколихвен кредит чрез инициативата Jessica за финансиране на проект за реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на единствения покрит плувен басейн с олимпийски размери в града. Максималният размер на дълга е 1 980 000 лв.: 660 000 лв. от "Регионален фонд за градско развитие" АД (кредитна линия А) и 675 000 евро от "Сосиете Женерал Експресбанк" АД (кредитна линия Б). Срокът за погасяването му е до март 2016 г. Планира се строителните работи да приключат до края на 2015 г., като предстои избор на изпълнител.
Покритият басейн е разположен до езиковата гимназия "Ромен Ролан". Реконструкцията цели значително да бъде подобрена енергийната ефективност на съоръжението, безопасността му, качеството на предоставяните услуги, както и цялостната визия на басейна. "Проектът ще стимулира плуването сред децата и ще даде възможност на всички привърженици на този спорт да го практикуват при много добри условия", мотивира се кметът Живко Тодоров.
Ремонтните дейности включват конструктивно укрепване, съобразено с изготвена конструктивна експертиза. Предвижда се изграждане на метални телескопични трибуни за близо 400 места – 3 реда седалки на нивото на басейна и 2 реда седалки на балкона. Премахва се плътният парапет на вътрешния балкон и се поставя метален със стъклени прозрачни пана от закалено стъкло, осигуряващ видимост от новите трибуни.
Обновява се подовата настилка в басейна и обходната зона около него, балкона над басейна, мокрите помещения, кабинетите и фитнес залата. Подменя се цялото санитарно обзавеждане. Предвижда се съвременна вентилационна инсталация за басейна и прилежащите помещения. Въвежда се пречиствателна инсталация на басейна с цел подобряване качествата на водата. Предвижда се поставяне на соларни панели за подгряване на водата, разположени в горната част на южната фасада. Топлинно изолиране на фасадните стени, подове и покриви, топлоизолиране на басейна и подмяна на старата дограма с PVC дограма със стъклопакет и остъклена южна фасада с AL дограма със стъклопакет. Осигурява се достъп до сградата за хора в неравностойно положение през входната врата на източната фасада.
Очакваните резултати от изпълнението на проекта са свързани с икономия на енергия и топлосъхранение, безопасна експлоатация, опазване здравето и живота на хората и едновременно с това подобряване на общия естетически вид на сградата.


 


Stroitelstvo.info

Сподели:


Нагоре

2 Ключови думи

| Стара Загора | Jessica |

Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

КОТИРОВКИ


Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2022 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook