БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Кое според Вас допринася най-много за лошото качество на въздуха в София?

Отминали анкети »

ИЗБРАНО ОТ АВТОРА

04 август 2017, 7:56 Видяно: 609

Мегапроектът "Света София" до Елин Пелин.

"Българският Лас Вегас" ще е голям туристически и развлекателен комплекс, включващ хотели с казина, аквапарк, конферентни и изложбени зали, търговски център, зелени площи

Изпрати FB
Размер на шрифта: + -


Снимка: 1 от 6


Мълчанието относно съдбата на мегапроекта за "български Лас Вегас" между селата Равно поле и Мусачево днес бе нарушено с новина от Министерския съвет.

Правителството одобри Допълнително споразумение към Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и "България Дивелопмънт Холдингс Лимитед" ЕАД за изпълнението на приоритетния инвестиционен проект "Света София" в община Елин Пелин, област Софийска. С документа се определя пакет от насърчителни мерки за осъществяването на проекта по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Това се казва в официално съобщение от Министерския съвет.

"България Дивелопмънт Холдингс Лимитед" ЕАД е дружество, учредено в началото на 2014 г. за целите на изпълнението на инвестиционния проект. Основната му дейност е строителство, изграждане и експлоатация на хотели, комплекси и жилищни сгради.


 Изображение 2


Инвестиционният проект "Света София" предвижда изграждането на голям туристически и развлекателен комплекс, включващ хотели с казина, аквапарк, конферентни и изложбени зали, търговски център, зелени площи. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 1,59 млрд. лева, гласи правителственото съобщение.

Предвижда се изграждане на 4 хотелски кули от по 30 етажа с общо 3000 стаи и 960 апартамента, шопинг мол, игрална зала, театър, голяма зала за шоу и спортни събития, зала с игри за деца, закрит воден парк, покрита розова градина, параклис, ресторанти, конферентен и изложбен център, бална зала, поддържащи съоръжения, офиси и др.

След въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 1850 нови работни места.


 Изображение 3


През май т.г. "България Дивелопмънт Холдингс Лимитед" привлече технологичен партньор за проекта с идеята "Света София" да превърне в "умен град". Това е китайският производител на телекомуникационна техника ZTE Corp., чиято централа се намира в град Шънджън. Тогава бе съобщено, че инвестицията в проекта край столицата ще е 1,5 млрд. евро.


Изображение 4"Решихме да работим заедно със ZTE за изграждането на интелигентен развлекателен и търговски комплекс край София, тъй като споделяме сходни визии за използването на технологиите", обясни Албърт Хуан Чао Хонг, вицепрезидент на BDHL. Дъщepнaтa ĸoмпaния нa ZТЕ - ZТЕІСТ, щe предостави ИТ решения за реализацията на проекта "Света София". Πapтньopcтвoтo бe дoгoвopeнo пo вpeмe нa cpeщa в Пекин, посветена на стратегическата китайска инициатива за международно и регионално сътрудничество "Eдин пoяc - eдин път".


Изображение 5Архитектурният проект е изготвен от CMDL Architects International - дъщерно дружество на Associated Architects Limited (AAL), създадено през 1978 г. в Хонконг. В България по проекта работи голям екип под ръководството на арх. Борислав Богданов.


Изображение 6

Повече за проекта можете да откриете в интегрираната база данни за актуални сградни и инфраструктурни проекти и компаниите, свързани с тях - pds.bg


 

Сподели:

Share to Facebook


Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2019 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook