БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Кое според Вас допринася най-много за лошото качество на въздуха в София?

Отминали анкети »

НОВИНИ » Строителни

05 февруари 2015, 13:25 Видяно: 944

Туристически комплекс за 100 млн. лв до Слънчев бряг отваря врати

RIU Helios Paradise ще има 600 стаи и атракциони

Изпрати FB
Размер на шрифта: + -Настоящият хотел е първият етап от реализацията на проекта на "Тера тур сервиз", който включва още два комплекса и допълнителни атракциони за туристите

Строителството на най-големия хотел по Черноморието за последните години - RIU Helios Paradise, e към края си и ще отвори врати през предстоящия летен сезон. Четиризвездният комплекс се намира между Слънчев бряг и Свети Влас на територията на бившия държавен санаториум. Инвеститор в проекта е дружеството "Тера тур сервиз", което се управлява от Васил Златев, баща на директора на "Лукойл България" Валентин Златев (виж карето). При началото на строителните дейности в края на 2013 г. от компанията съобщиха, че се очаква инвестицията да достигне над 100 млн. лв., осигурени чрез кредит и собствени средства.

Нов голям комплекс

Комплексът RIU Helios Paradise включва хотелска част с 600 стаи, 200 дка зелени площи, басейни, детски аквапарк, тийнейджърски и хоби клуб, съобщиха от PR агенцията "Д енд Д". Отделно от това на територията му има общо десет заведения - пет ресторанта и пет бара, както и две мултифункционални игрища на открито.

Хотелът е четири звезди и ще работи изцяло по системата all inclusive (всичко включено в цената) с основен фокус върху семейния туризъм. Собственикът е концесионер и на близкия плаж. В момента на сайта на веригата RIU e посочено, че комплексът ще започне да приема гости през месец май. Вече е възможно да се правят резервации, като минимумът е те да са за престои от три дни. Обявената в сайта цена на стандартна двойна стая между 1 и 4 май е 216 евро на all inclusive за периода.  

Инвестиция за над 100 млн. лв.

Строителството на RIU Helios Paradise започна в края на 2013 г. върху територията на бивш държавен санаториум, приватизиран от "Тера тур сервиз" преди повече от 10 години. Тогава от компанията съобщиха, че проектът включва общо три хотела и ще се реализира на няколко етапа. Първият от тях, който предстои да бъде приключен в следващите месеци, ще е с инвестиция от над 100 млн. лв., обявиха тогава от дружеството. Средствата са собствени и от отпуснат кредит. Освен Riu Helios Paradise на следващ етап се предвижда изграждането на още един четиризвезден хотел, който ще бъде по-малък от настоящия, както и на един от по-високата категория - пет звезди. Проектът предвижда и допълнителни атракциони за туристите, като на този етап няма информация кога се планира строителството на допълнителните обекти.

По оценки на представители на сектора проектът на "Тера тур сервиз" е най-големият по Черноморието след кризата, която доведе до рязък спад на инвестициите в имоти и туризъм. 

Кой е инвеститорът
 

Собственикът на новия хотел RIU Helios Paradise е дружеството "Тера тур сервиз", управлявано от Васил Златев, който е баща на директора на "Лукойл България" Валентин Златев. Компанията е част от групата "Агрохолд" и е фокусирана върху инвестиции в туризъм и имоти. Освен новия проект "Тера тур сервиз" има в портфолиото си още няколко хотела на Черноморието. Сред тях са два хотела също под испанския бранд RIU - RIU Helios в Слънчев бряг и RIU Helios Bay в Обзор, както и комплексите Saint Vlas Resort в Св. Влас и Luca Helios Beach в Обзор. Отделно от това дружеството е собственик на хотел RIU Pravets Resort в Правец, както и намиращите се в близост голф клуб и спортен комплекс. Компанията стопанисва и три ловни стопанства - Правец, Несебър и Паламара.


 


Capital.bg

Сподели:


Нагоре

6 Ключови думи

| Sunny Beach | Слънчев бряг | RIU | RIU Helios Paradise | Валентин Златев | Лукойл |

Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

КОТИРОВКИ


Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2019 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook