БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Кое според Вас допринася най-много за лошото качество на въздуха в София?

Отминали анкети »

НОВИНИ » Строителни

18 юни 2018, 9:47 Видяно: 241

Откриха разширения участък от път I-9 Слънчев бряг – Бургас и обходния път на Ахелой

През август започва строителството на обхода на Поморие, пътят ще бъде готов до другото лято

Изпрати FB
Размер на шрифта: + -


Снимка: 1 от 4


Завърши изграждането на второто платно на път I-9 Слънчев бряг – Бургас, в отсечката между Ахелой и Поморие, и на директното трасе на обходния път на Ахелой. С пускането на движението преди началото на активния туристически сезон, 5 месеца предсрочно, значително се улеснява трафикът и се повишава безопасността на движение. Новите пътни отсечки бяха открити от министър-председателя Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на 15 юни 2018 г. от 17:00 часа, а преди пускането на движението бе отслужен водосвет за здраве и безаварийно пътуване. На него присъстваха народни представители, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, инж. Светослав Глосов - член на УС на АПИ, кметове на населени места от региона и др.

Новоизграденото второ платно на първокласния път ще облекчи трафика през активния туристически сезон.


 Изображение 2


Министър-председателят съобщи, че се очаква обжалванията по отчуждителните процедури от собствениците на имоти да завършат през август и тогава да започне строителството на последния участък от пътя Слънчев бряг - Бургас – обходния път на Поморие. Той трябва да бъде завършен до следващото лято.

Пътят Бургас – Слънчев бряг: Обход на Ахелой
На 2 ноември 2017 г. започна строителството на обходния път на град Ахелой, част от път I-9 Слънчев бряг - Бургас. Със средства от републиканския бюджет се изгради изцяло ново трасе, с което транзитният трафик е изведен извън Ахелой. Обходният път на Ахелой е по изцяло ново трасе и на него има две големи съоръжения. Едното е пътен надлез на общински път, който преминава над трасето на път I-9 и осъществява връзка между Тънково и Ахелой. Другото е мост над р. Ахелой с дължина 64 м. Изградена и пътна връзка с кръгово движение, която свързва третокласния път III-6009 Каблешково – Ахелой и път I-9 Слънчев бряг – Бургас.
Изпълнител на строително-монтажните работи е "Трейс груп холд" АД. Стойността на договора за строителство е 19 367 639.21 лева без ДДС. Срокът за изпълнение е 365 календарни дни. Строителният надзор се осъществява ДЗЗД "План Инвест Сърч", в което участват: "План инвест Пловдив" ЕООД, "Инфра Инвест" ООД, "Сърч Корпорейшън СРЛ" и "НТСС Консултинженеринг" ЕООД. Авторски надзор упражнява Обединение ВИП, съставено от "Виа План" ЕООД, "Трансконсулт-22" ООД и "Пътконсулт 2004" ЕООД. Техният договор е за 295 464 лв. с ДДС. Авторският надзор е на ОБЕДИНЕНИЕ "ВИП", в което са: "ВИА ПЛАН" ЕООД, "ТРАНСКОНСУЛТ-22" ООД и "Пътконсулт 2004" ЕООД. Стойността на договора е 7 804,20 лв. с ДДС. Авторският надзор за големите съоръжения и пътната връзка е осъществен от "ТРАФИК ХОЛДИНГ" ЕООД. Техният договор е на стойност 7 680 лв. с ДДС. Договорът за строителство с "Трейс Груп Холд" беше подписан на 25 октомври 2017 г.

В рамките на проекта е построена отсечка с дължина 4.5 км от Път I-9 "Слънчев бряг - Бургас", участък Обход на Ахелой от км 207.726.37 до км 212.233.06. Новото трасе е с габарит Г20 с две самостоятелни платна с по две ленти за движение. Реконструираният 4,7-километровия участък от път I-9 Поморие-Ахелой между 212-ти и 217-ти км вече е с две отделни платна с по две ленти за движение в посока. В участъка има 11 малки съоръжения. Трасето пресича две защитени зони по "Натура 2000" и поради това са изпълнени редица еко мерки, свързани с опазването на околната среда и биологичното разнообразие. Изградени са водостоци, монтирани са огради за земноводни и влечуги. В защитена зона "Поморийско езеро" е изградена специална ограда дълга 5,6 м и висока 1,2 м. Шумозащитни огради от двете страни на пътното платно са поставени при къмпинг "Ахелой" и в близост до хотелските комплекси.
Проектант е обединение ВИП, съставено от "Виа План" ЕООД, "Трансконсулт-22" ООД и "Пътконсулт 2004" ЕООД. Строително-монтажните работи на реконструкцията на път I-9 Слънчев бряг – Бургас са изпълнени от "Пътстрой Бургас" ЕООД. Стойността на договора им е 21 563 497,44 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от "Ен Ар Консулт" ЕООД. Техният договор е на стойност 224 640 лв. с ДДС. Авторският надзор е на "Виа план" ЕООД. Стойността на техния договор е 16 000 лв. с ДДС.


 Изображение 3


Изображение 4


Infrastructure.bg

Сподели:


Нагоре

3 Ключови думи

| Ахелой | Слънчев бряг | обход |

Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

КОТИРОВКИ


Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2019 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook