БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Искате ли парламент 49 да излъчи кабинет?

Отминали анкети »

АКТУАЛИЗИРАНЕ НА СТОЙНОСТНИ СМЕТКИ И ИЗГОТВЯНЕ НА АЛТЕРНАТИВНИ КОЛИЧЕСТВЕНО СТОЙНОСТНИ СМЕТКИ. от "CCI" LTD

ПредишенСледващ

АКТУАЛИЗИРАНЕ НА СТОЙНОСТНИ СМЕТКИ И ИЗГОТВЯНЕ НА АЛТЕРНАТИВНИ КОЛИЧЕСТВЕНО СТОЙНОСТНИ СМЕТКИ.

На всички е известно, че проектантите с неудоволствие приемат в поръчките към тях да се включат като задължение и Количествено Стойностни Сметки (КСС или ПСД).
Те рядко имат практически опит и почти никога нямат специалисти по част „Сметна Документация“, понеже поддържането на такъв екип от специалисти, в дългосрочен план е нерентабилно и водещо до големи загуби.
Частта „Сметна Документация“ (СД) не е задължителна съставка на инвестиционния проект, който в съответствие с чл.149 от Наредба№4 / 2001 г. На МРРБ за обхвата на съдържанието на инвестиционните проекти е записано:
Частта „Сметна Документация (СД)“ се изработва като самостоятелна част от проекта, когато се изисква със заданието за проектиране (договора за проектиране)“
Дори в огромен брой от случаите на възлагане на проектиране, водещия проектант просто забравя да калкулира в стойността на услугата си част „Сметна Документация“. В последствие, ако им се налага да заплащат допълнително услугата, то гледат хонорара или да е много нисък или „да е без пари“. А като следствие от това ,така да се каже инвеститора, за без пари, получава и толкова точна стойностна сметка,като и колкото за „без пари“.
В последствие обаче, проблемите могат да се окажат много големи или почти непреодолими. Особенно по определени програмни направления, където промени в тръжната документация не се допуска.
Поради всичко това, е добре да се потърси и така наречената „Алтернативна Количествено Стойностна Сметка, за да бъдат предпазени инвеститорите и кандидатите по различните оперативни програми, от технологични ,технически и аритметични грешки , от които никой не е застрахован.
Именно такава улуга предлагаме ние. С наша помощ лесно биха могли да се избегнат грешки в наименованията на различни позиции ( видове работи ) , нереално изчислени количества поради небрежност, недостатъчна квалификация или непознаване на строителните технологии.
За нас ще бъде чест и удоволствие да работим съвместно за всеки един Ваш обект!

За контакти с "CCI" LTD:

Мобилен: 0878840026
Мобилен: 0898978181

E-mail:
Уеб сайт: http://www.cci.bg


Обратно към профила на "CCI" LTD
Сподели:

Share to Facebook


E-mail | Уеб сайт: http://www.cci.bg

Още фирми от категория Консултанти


Реклама

КОТИРОВКИПАРТНЬОРИ


Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2024 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook