БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

ВИДЕО

АНКЕТА

Кое според Вас допринася най-много за лошото качество на въздуха в София?

Отминали анкети »

ИЗБРАНО ОТ АВТОРА

19 юли 2012, 11:15 Видяно: 2557

Красивата Lombard street

Цветна и лъкатушеща, Lombard street е една от най-красивите и кокетнин улички в Сан Франциско

Изпрати FB
Размер на шрифта: + -


Снимка: 1 от 5


Вероятно повечето от вас, гледали филм, заснет в Сан Франциско, са виждали улица Lombard. Една отсечка от цялата улица обаче се отличава с това, че е участъкът с най-много и най-гъсто разположени един спрямо друг завои. Павираната улица се извива зигзагообразно по стръмния склон, като прави осем завоя, спускайки се покрай викторианските постройки от двете и страни.


 Изображение 2


Улицата е еднопосочна, а пътното платно е широко точно колкото да побере един автомобил. Но и от това правило има изключение, колкото и невъзможно да изглежда на пръв поглед. През август 2008г. собствениците на Smart автомобили се събират на демонстрационна среща, на която успяват да поберат и заснемат 133 от малките коли на този къс участък от улицата.


 Изображение 3


Зигзагообразните извивки са изградени през 1922г. и са следствие от необходимостта да бъде преодолян естествения наклон на хълма, който се оказва сериозно предизвикателство за повечето превозни средства. Днес, на учасъкът, дълъг около 400 метра, има стълбище, което улеснява пешеходците. А ограничението на скоростта за шофьорите е 8 км/час.


 Изображение 4


Уличката, която се слави като една от най-стръмните в Сан Франциско, ежедневно е посещавана от стотици туристи, желаещи да заснемат 40- градусовия и наклон и лъкатушещия между цветните лехи път. Най-ефектни са снимките, заснети от долната част на улицата. И макар да не е най-дългата или широката, улица Ломбард, със своите завои и зацветени площи между тях, е една от най-впечатляващите и красиви улици, които сме виждали.


Изображение 5


 Вижте още красиви градини и покривни пространства:
Красивата Lombard Street
Жива градина върху покрива на кметството в Чикаго
Великолепните градини
Gardens by the bay, Singapore
Цветовете на Dubay Miracle Garden
Тайните градини на Ню Йорк
Свежа покривна градина

Сподели:

Share to Facebook


Нагоре

0 Коментара | Коментирай

Публикуване на коментар

За да коментирате тази новина, трябва да влезете в сайта с Вашето потребителско име и парола.


Facebook коментари

Реклама

Социални мрежи: Facebook

Навигация в сайта: Каталог | Новини | Избрано от автора | Медия | Снимка на седмицата | Тема на седмицата | Проекти | Малки обяви

STROEJI.BG: Условия за ползване | За реклама | Контакти

Copyright © 2011-2019 ЕВРОМАРК 2011. Всички права запазени.

Stroeji.bg on Facebook